premijer liga, 5. kolo, hrk gorica-mrk metalac, iva laljek

Uvjerljivom izdanjem protiv zagrebačkog Metalca stigli smo do treće ovosezonske pobjede koja nas je ponovno vinula na vrh ligaškog poretka. U igri naše momčadi sve je besprijekorno funkcioniralo što pokazuje i konačnih 37:27.

Gosti iz Zagreba jednostavno nam nisu bili dorastao protivnik, a jedina mrlja utakmice je teža povreda gostujućeg vratara, Mislava Lončara koji je ne tako davno nosio i dres našeg kluba.

-Dobro smo ušli u utakmicu. Obrana je od početka jako udarala i tu smo stvorili prednost koju nismo ispuštali- nakon utakmice će Luka Marjanović.

Iz te dobre obrane otvarala se mogućnost lakih pogodaka iz kontri i polukontri koje su istrčavali Davor Ćavar i Ivan Laljek, dok je s vanjskih pozicija mrežu gostiju uz Luku Marjanovića punio i Ivan Matić, a dobre role odigrali su i kružni napadači Andro Vladušić i Marko Goršeta. No, nikako se ne smije umanjiti učinak vratara Tomislava Sladoljeva te Hrvoja Cekovića.

-Do izražaja je došla naša agresivnost u obrani što su naši brzi igrači koristili za postizanje lakih pogodaka- kaže Marjanović koji je se nada kako će domaći parket za sve biti neosvojiva tvrđava baš kao i lani.

Već nakon petnaest minuta Gorica je imala +5 (10:5), do odlaska na odmor prednost je narasla na nedostižnih +7 (19:12). Nastavak susreta nije donio veće promjene Gorica je nastavila u istom ritmu te je održavala stečenu prednost koju su u zadnjih desetak minuta povećali na konačnih +10 (37:27).

PREMIJER LIGA, 5. KOLO
HRK GORICA – MRK METALAC 37:27 (19:12)
HRK GORICA: Lončar, Ceković 4, Marjanović 5, Laljek 12, Matić 4, Pušić, Nedić 1, Božiček, Vladušić 3, Dijanić, Ćavar 7, Sladoljev 15 obrana, Žarković, Goršeta 1, Horvačić, Barišić.
MRK METALAC: Vukšić, Potnar 1, Puljić 8, Antolković, Raič 9, Lončar 3 obrane, Bešlić, Beshiri 2, Sertić 6, Jurakić 1, Špiler, Henigman 10 obrana. 

HRK Gorica - MRK Metalac Show Gallery

Sponzori kluba