premijer liga, 9. kolo, hrk gorica - rk varaždin 1930

Odličnim izdanjem u svih šezdeset minuta došli smo do vrlo važne pobjede do večeras vodećeg sastava Premijer lige, Varaždina 1930 koji je na parketu Srednjoškolske dvorane poražen s 35:31. Bila je to ponajbolja partija naše momčadi ove sezone koja je naplaćena pobjedom nakon tri sušna kola u kojima smo osvojili samo jedan bod.
-Danas smo odlučili stisnuti od početka i pokazati, ako ništa bolju igru. To nam se vratilo na najbolji mogući način s bodovima. Ovakva igra nam treba ostati i za sljedeća kola i rezultat će biti isti- rekao je najbolji u domaćim redovima Ivan Laljek koji je susret završio s 13 postignutih pogodaka.

No, i ostali igrači dali su svoj ogroman obol, kako u napadu koji je djelovao fantastično, pa do obrane koja je u trenucima kad se lomio rezultat djelovala besprijekorno. Potreban ton davao je u tim trenucima i pouzdani Tomislav Sladoljev.

Furiozan ulazak u utakmicu jer nakon 6,38 minuta igre semafor je pokazivao 8:3 odlučio je pobjednika susreta. Takav početak goste je iznenadio i srušio sve njihove snove u možebitan pozitivan rezultat. Najvećih plus sedam imali smo u 17. minuti (15:8), a najbliže čemu su se gosti približili bilo je 19:18 u 32. minuti. Nije nam voda u tim trenucima ušla u uši, jer smogli su naši igrači snage, ali i mirnoće za novo odvajanje na tri pogotka prednosti (21:18), nakon čega su pametnom igrom održavali prednost za četvrtu ovosezonsku pobjedu.

PREMIJER LIGA, 9. KOLO
HRK GORICA – RK VARAŽDIN 1930 35:31 (19:16)
HRK GORICA: Lončar 1 obrana, Ceković 1, Borić, Laljek 13, Matić 7, Pušić, Nedić, Božiček, Vladušić 3, Dijanić, Ćavar 7, Sladoljev 14 obrana, Žarković 4, Horvačić, Barišić.
RK VARAŽDIN 1930: Špikić 9 obrana, Špruk 5, Zobec 5, Novak 1, Glavaš 5, Hutinec, Meštrić, Vidaček 1, Črnila 4 obrane, Sklepić, Levak 7, Jurišić 3, Marić 1, Vrdoljak 1, Koprek, Stojanović 2. 

HRK Gorica - RK Varaždin 1930 Show Gallery

Sponzori kluba