premijer liga 15. kolo, hrk gorica-mrk umag, davor ćavar, ivan žarković, pobjeda

Preko Umaga do važnih bodova

Poslije neočekivanog prošlotjednog poraza od Metalca, osvajanju bodova vratili smo se na domaćem parketu. U goste na je stigla oslabljena momčad Umaga (od početka sezone iz stroja im je devet igrača, op.a), a u susretu u kojem su bodovi vrijedili dvostruko slavili smo s 30:25. Osvojeni bodovi tim su vrjedniji, jer se prenose u novoformiranu ligu nakon 18 kola Premijer lige iz koje će četiri prvoplasirana kluba zajedno s PPD-om Zagreb i NEXE-om odlučivati o novom prvaku Hrvatske.

Utakmica odigrana u Srednjoškolskoj dvorani protekla je u dominaciji naše momčadi koja gostima nije dozvolila niti jedno vodstvo. Tek jednom, u 26. minuti rukometaši Umaga su izjednačili (10:10), no ubrzo su se opet našli u rezultatskom minusu od dva zgoditka (12:10). Pobjednik je odlučen u prvoj polovici drugog dijela, jer do 46. minute naši su igrači napravili seriju 11:4 za nedostižnih 24:16.

U našim redovima napadački su povukli dečki s krila, Davor Ćavar s deset te Ivan Žarković sa sedam zgoditaka, a standardno je dobar bio vratar Tomislav Sladoljev s 15 obrana. Kod Umaga vratar Dino Slavić imao je 16 obrana, dok je prvi strijelac momčadi bio Josip Maršan sa sedam zgoditaka. 

PREMIJER LIGA, 15. KOLO
HRK GORICA – MRK UMAG 30:25 (13:12)
HRK GORICA: Lončar, Ceković 1, Marjanović, Laljek 5, Matić 4, Pušić, Nedić, Dijanić, Ćavar 10, Vučićević, Sladoljev 15 obrana, Žarković 7, Goršeta 3, Čuma, Barišić, Šimunović.
MRK UMAG: Slavić 16 obrana, Buvinić, Ružić, Maros, Horozović 2, Valković 1, Maršan 7, Krupić, Matanović 3, Milinković, Beliga, Gorenac, Koler 3, Sinčić 5, Bura 4.